Во чест на татко ми Симон Костовски (3.6.1953 – 16.10.2018).

16 Октомври 2023

Песната „Немир“ ја преработи и ја продуцираше мојот другар Ненад Стефаноски (гитара: Ади Имери, придружни вокали: Ненад, Ади и Ана Марија Јовановска, снимена во „Funk Fu Studio“), кој многу ми помогна за реализацијата на она што го добив како идеја. Во целиот процес, несебична поддршка ми дадоа и моите најдраги пријатели. Всушност, сакав да споделам како јас лично ја доживеав песната како дете и како ја чувствувам сега.

Се разбира, посакав да направам мал омаж за татко ми по повод 5-годишнината од неговото заминување, кој живееше за музиката.

Станува збор за една од песните што татко ми ја отпеал во 90-тите години, инаку музика на Илија Булоски, аранжман на Дамир Имери, текст на Татјана Дурнева, гитара Петар Димовски, придружни вокали Љупчо Мирковски и Будимка Имери, снимена во студиото „Тра-ла-ла“ на Димитар Димовски.

Публицитет.мк 

Прочитано 728 пати
 

output raIp0q

ezgif-3-7c8d99f0b6

akvarius

alfacentar

 

  • Medikor

niksan

Мисли-размисли

za misla

Импресум

www.publicitet.mk

ФЛЕШ ПЛУС - ДООЕЛ, ОХРИД

Контакт: publicitetpublicitet@yahoo.com

Техничка реализација: www.arkahost.mk

Посетеност website counter