al palpojo 2020

"По љубовниот пат на јагулата" изложба на Живко Поповски - Цветин во Струга

15 Октомври 2023

На дрвениот мост на истекот на реката Црн Дрим, заедно со Миладин Угреновиќ Мидвес и Димче Шипинкаровски Живко Поповски - Цветин одржа ликовна мироцветна работилница и изложба посветена на раѓањето на Црн Дрим, раѓањето на децата и љубовта кон нив.

Симболично овој настан го нарековме „ПО ЉУБОВНИОТ ПАТ НА ЈАГУЛАТА“ – рече познатиот миротоворец и љубител на цвеќето  Живко Поповски-Цветин.

Најголем дел од цртежите се „родија“ токму во тој миг во Струга.

na lice sozdadeni

Цветин наслика и Златна Роза на сина основа, сино небо и вода на дрвениот мост каде што истекува реката ЦРН ДРИМ во Струга.

trojcata

Неговото „Цвеќе на мирот“ го заобиколи светот и стигна во рацете на илјданици знајни и незначјни луѓе – ширејќи ја енергијата на љубов- мир и почит.  

392788767 332669215985474 3071731740716526996 n

Фото: Александар Менкиноски

Публицитет.мк

Прочитано 213 пати
 

output raIp0q

ezgif-3-7c8d99f0b6

akvarius

alfacentar

 

  • Medikor

niksan

Мисли-размисли

za misla

Импресум

www.publicitet.mk

ФЛЕШ ПЛУС - ДООЕЛ, ОХРИД

Контакт: publicitetpublicitet@yahoo.com

Техничка реализација: www.arkahost.mk

Посетеност website counter