al palpojo 2020

ЦЈЗ Охрид со нова и најсовремена апаратура и автоматизиран систем за молекуларна дијагностика

18 Ноември 2023

Центар за јавно здравје Охрид од неодамна се опреми со најсовремена апаратура и воспостави целосно автоматизиран систем за молекуларна дијагностика во кој се интегрирани екстракција на нуклеински киселини ДНК и РНК, PCR амплификација во реално време и интерпретација на резултати.

Со тоа на корисниците на нашите услуги му овозможуваме да добијат брзи и точни резултати за анализите:

-          Скрининг на присуство на високо ризични типови на хуман папилома вирус (ХПВ скрининг)

-          Одредување на поединечни генотипови-генотипизација на 14 високо ризични типови на хуман папилома вирус (ХПВ), кои се застапени на Балканското подрачје

-          Докажување на присуство на Chlamydia trachomatis во гинеколошки, цервикални брисеви кај трудници

За ги направиме поблиски нашите можности и капацитети до матичните гинеколози од Охрид и Струга, а со цел поефикасен и навремен одговор за задоволување на потребите на пациентите, Центар за јавно здравје Охрид во соработка со компанијата Биотек вчера организираше презентација за новитетите во молекуларната дијагностика.

Публицитет.мк 

Прочитано 83 пати
 

output raIp0q

ezgif-3-7c8d99f0b6

akvarius

alfacentar

 

  • Medikor

niksan

Мисли-размисли

za misla

Импресум

www.publicitet.mk

ФЛЕШ ПЛУС - ДООЕЛ, ОХРИД

Контакт: publicitetpublicitet@yahoo.com

Техничка реализација: www.arkahost.mk

Посетеност website counter