Поетските надежи од Балканот на "Струшките вечери на поезијата"

25 Август 2023

Учесниците на Петтиот балкански камп за деца и млади "Ванчо Николески", благодарение на воспоставената соработка со менаџментот и вниманието од страна на претседателката на Управниот одбор, професор д-р Елизабета Шелева, односно директорот Тодорче Тасевски, се во прилика да проследат дел од манифестациите на светскиот поетски фестивал – "Струшки вечери на поезијата", по нивмни избор. Со тоа, тие се во близина на светските поетски великани.Тоа е за нив голема инспирација и поттик за поетско создавање. Да им посакаме и тие, еден ден, да застанат на "Мостот на поезијата" со "Златниот венец "во своите траце, пишува на Фејсбук Веле Митаноски идејниот творец на Кампот и познат македонски новинар и публицист.

Публицитет.мк 

Прочитано 422 пати
 

output raIp0q

ezgif-3-7c8d99f0b6

akvarius

alfacentar

 

  • Medikor

niksan

Мисли-размисли

za misla

Импресум

www.publicitet.mk

ФЛЕШ ПЛУС - ДООЕЛ, ОХРИД

Контакт: publicitetpublicitet@yahoo.com

Техничка реализација: www.arkahost.mk

Посетеност website counter